1. Kezdőlap
  2. GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Válaszaim és tanácsaim a leggyakoribb kérdéseitekre és kifogásokra

✅ Miért fontos a rendszeresség?

A gerinc, a csontváz rendszerünk legfontosabb struktúrája, tartást és mozgást biztosít a felsőtestünknek, és mindeközben védi a központi idegrendszert.  

Ezért fontos ennek a napi rendszerességgel történő karbantartása, sőt, akár naponta többszöri átmozgatása, hasonlóan mint a fogmosás.

✅ Kell speciális tornaeszközt használnom?

Nem, minden feladatot el tudsz végezni speciális tornaeszköz nélkül is, a környezetedben található hétköznapi tárgyakat használva.

✅ Nem fogom elrontani a gyakorlatokat?

Nem tudod elrontani, mert mozdulatról mozdulatra magyarázom el Neked. A videókban pontosan megmutatom, hogy mit kell csinálnod. Ha mégsem vagy biztos abban, hogy meg tudod csinálni, keressél fel minket és a gyógytornászunk szívesen segít betanítani a gyakorlatokat.

✅ Helyre lehet-e hozni a már meglévő elváltozást?

Nagy része az ilyen jellegű fájdalmaknak, panaszoknak teljes mértékben helyrehozható, és megfelelő életmódbeli változtatásokkal, más szokások kialakításával karbantartható és megelőzhető a fájdalmak kiújulása.

Ezért fontos ennek a napi rendszerességgel történő karbantartása, sőt akár naponta többszöri átmozgatása, hasonlóan mint a fogmosás.

✅ Hogyan csináld a gyakorlatokat?
Amennyiben fájdalmaid vannak, érdemes a gyakorlatok kezdete előtt egy szakemberrel konzultálnod

Kezdd azzal, hogy kényelmi szinteden belül, néhány másodpercen át végzed őket, majd fokozatosan nyújtod az időt hosszabbra, akár percekre is!

Ugyanis ahogyan az izmaid rugalmassága növekszik, úgy fogsz tudni egyre jobban előrehaladni a mozgással. 

FIGYELMEZTETÉS! Mielőtt bármilyen tornába belekezdesz, kérjük OLVASD EL! 

✅ Nincs rá időm

Tényleg nincs óránként 25 mp.-ed? Ha csak a javasolt feladatok felét csinálod meg, akkor is már 15-25 gyakorlatot elvégeztél aznap!

✅ Nagyon fáj, ha tornázom!

A mozgásszervrendszernek (izmoknak, ízületeknek, kötőszöveteknek) a mozgás a gyógyító eleme! Akkor is lehet, kell mozgatni, ha kicsit fájHa nagyon fáj akkor körülötte lévő területeket mozgassad. Ne okozzon nyilalló, idegi fájdalmat, és figyeld meg, hogy milyen hamar szűnik, csillapszik a fájdalom. Ha hamar, akkor nyugodtan mozgathatodkis és lassú mozdulatokkal.

Ajánld ismerőseidnek, barátaidnak!

Segítség, ha fáj a nyakad, derakad!

Keresés a bejegyzések között

Legutóbbi bejegyzések

Ajánld ismerőseidnek, barátaidnak!

Torna kereső

kiroklub Kálbori

Ajánld ismerőseidnek, barátaidnak!

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!