A láz védekezés

A láz a szervezetünk önálló reakciója a betolakodó kórokozók ellen. A baktériumok nagyon kevés hőmérsékletingadozást bírnak elviselni. Előfordulhat, hogy a láz a szervezetünk önálló módszere a kórokozók legyengítésére vagy megölésére?

Ha valaki meg van fázva, folyik az orra, az általános orvosi gyógymód pl. a következőket tartalmazná: antihistamin készítmények, Aspirin, Rhinatiol, köhögés gátlók, Coldrex.

A szervezetünk saját reakcióitól sokszor eltekintünk. Az immunrendszerünk a kórokozók megölésére állandóan egy interferon nevezetű anyagot termel. Az interferon a szervezetünkben termelt nyákkal mozog. Hogyan hagyhatja el testünket a nyákban lévő megölt vírus vagy baktérium? Például köhögés, tüsszentés, orrfolyás stb. útján. Ezt akadályozzuk meg egyes készítmények alkalmazásával.

A rossz időjárás, úgy, mint a megfázás tünetei, még ha kellemetlen is nekünk, fontos a természetnek. Az említett példák mutatják, hogy a tünetek nem megfelelő jelzők atekintetben, hogy betegek vagyunk-e vagy sem. Az igazság az, hogy a tünet az, ami visszaállítja a szervezetünkben az egészséget, a homeostásis-t (a szervezetünkben lévő egyensúlyt).

Jelenleg, ahogy ezeket a szavakat olvassod, a szíved 60-72-szer pumpál percenként, a veséid filterként működve, megszűrik a véred, a májad százával állítja elő a kémiai anyagokat és a tüdődben az oxigén és a szénmonoxid szint állandóan váltja egymást. Ezeket az élettani folyamatokat Te tudatosan irányítod vagy a szervezeted önmagától látja el ezeket a feladatokat?

Mi lehet a szervezetünkben az, ami a szalámis szendvicsből hajsejteket, új bőr sejteket és körmöket formál? 

Ez a tartalom csak klub tagoknak érhető el.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!