1. Kezdőlap
  2. Magyarázatok

Magyarázatok

9 videó arról, hogy miért olyan nagyon fontos, hogy tornázz…

Érdekes, közérthető videók a gerinc, az idegpályák és a szervek kapcsolódásairól.

Mindegyikről plusz információk a videók alatt, kattints a 👀 ikonra!

 

Vállfájdalomról → 👀

A váll fájdalma nagyon sokszor nyak-váll-hát együttes problémát jelent. Ez adódhat munkvégzésnél – pl. számítógépes egér rendszeres használata -, vagy sportolásnál – pl. teniszezők – egyoldalúen igénybevett jobb vagy bal kezünk használata miatt. Könnyen előfordulhat, hogy ezeket az izmokat, ízületeket túlterheljük. Igaz, hogy ehhez általában évek kellenek, hacsak nem akut problémáról van szó.

Térdfájdalomról → 👀

Sok sportoló vagy a mozgás örömét szerető ember egyik legádázabb ellenfele a térdfájás, a térdízületi panasz. Mivel mi, emberek a mozgásra lettünk „kitalálva”, ez a mozgást nehezítő állapot megkeseríti az életünket. Nem is gondoljuk, hogy ennek az okai a forgó és a láb statikai problémáira vezethetők vissza.

Nyakfájásról → 👀

Ritkán jut eszünkbe, hogy a nyakfájás nem csak a helytelen fejtartás, a rendszeres számítógépezés, vagy egerezés miatt alakulhat ki. Ki gondolná, hogy a nem természetes testtartás – hideg elleni védekezéskor a felhúzott váll, a vállak közé behúzott nyak – is okozhatja a fájdalmat.

Hexenschuss-lumbágó-derékfájásról → 👀

A derékfájás a leggyakoribb mozgásszervi tünet, ami megkeserítheti az életünket. Ez sajnos túlnyomórészt a sok ülés következménye. Amikor ülünk, akkor az elöl lévő szerveink összenyomódnak, a hátul lévők pedig aránytalanul megnyúlnak. Fontos ezt kompenzálni megfelelő tornagyakorlatokkal.

Csipő-forgó problémákról → 👀

A csípő problémák egy része összefügg a derék nehéz működésével, fájdalmával, de attól függetlenül is létezhetnek. A gyakorlatok segítenek felszabadítani a mozgást, kinyújtani a medenc izmokat, és tágítani a a körülötte lévő területeket.

Bokafájdalomról → 👀

A boka az a testrészünk, amelyiket legelőször terhelünk reggelente, amikor felkelünk. Amikor lábra állunk, a lábunk kiegyensúlyozza a testünket, tehát nem mindegy milyen állapotban van a bokánk.

Hátfájdalomról → 👀

A hátfájdalmak legnagyobb része mozgásszervi eredetű. Ez azt jelenti, hogy fájhatnak az izmaink, az ízületeink, fájhatnak a csigolyáink. De lehetnek ezek a szalagrendszerben kialakult feszültségek is. Ezeknek a területeknek a felderítése azért fontos, mert a háti csigolyák idegpályái belső szerveinkhez is kapcsolódnak, így a rossz működés ezekre is hatással lehet.

Nyakfájdalom, szédülésról → 👀

Vajon mi köze lehet a szédülésnek a kiropraktikához? Ha a szédülés nyaki gerinc eredetű – ami a szakirodalom szerint kb. 70%-ba az -, akkor nagyon is van köze!

Kalbori Zsolt - Érdekes összefüggések közérthetően, szemléletesen → 👀

A gerincoszlop nem csak azért fontos, mert tartja a testünket, hanem azért is, mert ott mennek végig az idegpályáink. Az idegpályák pedig més testrészeinkhez, belső szerveinkhez kapcsolódnak. A kiropraktika ezért keresi azokat a területeket a gerincben, amelyek nem működnek jól, mert ezeknek kihatásuk van szinte az egész testünkre, így az egészségünkre is.

Ajánld ismerőseidnek, barátaidnak!

Segítség, ha fáj a nyakad, derakad!

Keresés a bejegyzések között

Legutóbbi bejegyzések

Ajánld ismerőseidnek, barátaidnak!

Torna kereső

kiroklub Kálbori

Ajánld ismerőseidnek, barátaidnak!

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!